cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 oktober 2019 door Patrick Simons

Bijzondere beelden: Trump vraagt minister gebed uit te spreken mét journalisten

Donald Trump haalt als president van de Verenigde Staten meer dan welke president dan ook het nieuws. Soms met opvallende uitspraken of beschuldigingen, maar soms ook met hele mooie gebeurtenissen. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat het christelijk geloof, mede dankzij vice-president Mike Pence weer een belangrijke rol heeft gekregen in het Witte Huis.

Dat blijkt onder andere uit een filmpje uit 2017 waarin Trump met zijn regering bij elkaar komt. Eerst zijn er nog journalisten bij aanwezig. Vlak voordat het gedeelte van de vergadering gaat starten, waarin de pers de zaal moet verlaten, vraagt de president aan Ben Carson, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, of hij wil beginnen met gebed. Wanneer de journalisten aanstalten maken om te vertrekken, zegt Trump: "Jullie kunnen beter even blijven. Jullie hebben het gebed meer nodig dan ik."

"Misschien worden jullie eerlijk door een goed gebed", vervolgt Trump, hintend op zijn eeuwige strijd met de media. Daarop spreekt de minister een gebed uit.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat is de waarde van een politiek gemotiveerd gebed? Onbegrijpelijk dat dit waardering oogst. GW Bush was ook zeer christelijk. "Reborn" zelfs, maar heeft wel verscheidene natiën onder valse voorwendselen een oorlog ingerommeld met miljoenen slachtoffers. Het veroorzaakte het ontstaan van IS en permanente instabiliteit in het midden Oosten, maar de leden van zijn kabinet zijn er wel schatrijk van geworden, vanwege hun olie-belangen...

Als de vos de passie preekt...