cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Costi Hinn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2019 door Jeffrey Schipper

Neef van Benny Hinn juicht afwijzen welvaartsevangelie toe en roept op tot "oprecht berouw"

Costi Hinn, de neef van de bekende welvaartsevangelist Benny Hinn, moedigt zijn besluit om het welvaartsevangelie af te wijzen aan. Tegelijkertijd roept hij op tot "onmiskenbare en blijvende vrucht, die wordt geïllustreerd door oprecht berouw", citeert de Christian Post.

Deze week gaf Benny Hinn toe dat hij na twintig jaar anders is gaan denken over het welvaartsevangelie. Jarenlang verkondigde hij dat God mensen zegent die (geld) geven. "Het spijt me om het te zeggen, maar met voorspoed is het een beetje uit de hand gelopen", liet hij weten. "En ik corrigeer mijn theologie daarom." Met de kennis van nu noemt hij zijn werkwijze "een belediging ten opzichte van God". "Ik ben er klaar mee."

Het welvaartsevangelie leert dat christenen recht hebben op zegeningen, voorspoed en rijkdom en dat zij die zegeningen kunnen ontvangen door positieve woorden uit te spreken over God en het betalen van tienden. Costi onthulde onlangs in zijn nieuwe boek hoe de familie Hinn miljoenen dollars heeft verdiend door de verspreiding van het welvaartsevangelie. Daarin beschrijft hij gedetailleerd hoe de familie extravagant leefde, terwijl er tegelijkertijd het welvaartsevangelie werd gepromoot. 

Samen met zijn oom leefde Costi lange tijd een weelderig leven, inclusief privéjets, herenhuizen en dure auto's. "We misbruikten de mensen, beroofden de armen vanwege onze hebzucht, terwijl we Jezus daarvoor gebruikten", zei hij onlangs. Over de kersverse uitspraken van Benny Hinn schrijft Costi: "Hij zal altijd mijn oom blijven. Ik blijf van hem houden en voor hem bidden totdat één van ons twee van deze aarde is verdwenen."

Lees ook: Benny Hinn wijst welvaartsevangelie af: "Het is een beetje uit de hand gelopen" en Neef van Benny Hinn deelt hartverscheurende verhalen over de verschrikkingen van het welvaartsevangelie.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen