cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 augustus 2019 door Patrick Simons

Paul Blokhuis is voor homohuwelijk en wil gesprek binnen ChristenUnie aangaan

Staatssecretaris Paul Blokhuis van de ChristenUnie was donderdag te gast in Dit is de Dag. Blokhuis deed in gesprek met Tijs van den Brink enkele opvallende uitspraken. Zo stelt hij vóór het homohuwelijk te zijn en meent hij dat zijn partij op weg is naar een ander standpunt "waar homoseksuelen zich gelukkig door zullen voelen". 

Blokhuis geeft in het radioprogramma aan dat standpunten kunnen veranderen, ook bij de ChristenUnie. Als Van den Brink vervolgens vraagt of dit ook voor het homohuwelijk geldt, antwoordt de staatssecretaris: "Dat gesprek zou ik heel graag willen aangaan. In het interview met Volkskrant heb ik gezegd dat een homohuwelijk vanuit de aard van de zaak niet hetzelfde is als een huwelijk tussen twee mensen van een verschillend geslacht. Maar mensen die verliefd zijn en houden van iemand van hetzelfde geslacht hebben aan mij een goede bondgenoot."

Wanneer Tijs vervolgens vraagt of ze wat Blokhuis betreft dan ook mogen trouwen, antwoordt hij: "Ik gun ze alle geluk, ja." Van den Brink zegt daarna dat dit niet het standpunt van de partij is. "Als ik vannacht alle ChristenUnie-leden die dit vinden een logeerplaats aan moet bieden, is mijn huis vol, hoor", reageert Blokhuis.

Bekijk hier het hele gesprek.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dit verbaasd mij niets. Het secularisatieproces is al begonnen bij de oprichting van de CU.