cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk-Jan Prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 april 2019 door Jeffrey Schipper

Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka

"Als je ziet dat nauwelijks benoemd kan worden dat de slachtoffers hoofdzakelijk christenen zijn. Ik ben er behoorlijk klaar mee," zegt ds. Henk-Jan Prosman (foto) in De Telegraaf. Journalist Wierd Duk sprak met de hervormde predikant en ook met historicus Bart Jan Spruyt onder andere over de aanslagen in Sri Lanka.

Prosman ziet dat "politici en journalisten zich in bochten wringen om de islam vooral niet als boosdoener aan te wijzen. Mensen als Barack Obama en Hillary Clinton die het hebben over ’Pasen-aanbidders’ omdat ze kennelijk de term ’christenen’ niet willen gebruiken. Die obsessie om vooral niet als racistisch of islamofoob te boek te willen staan. Ik begrijp niet dat christenen dit allemaal over hun kant laten gaan."

Spruyt beaamt dit. De hersteld hervormde docent vindt de media eenzijdig. "Na de aanslag in Christchurch moesten we allemaal meemarcheren uit solidariteit met moslims. En rondom Sri Lanka weten de media het nieuws zo te manipuleren dat ook nu weer moslims het slachtoffer zijn, want die moeten blijkbaar vrezen voor wraakacties."


Aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
- Wat iedere christen moet weten over de gruwelijke aanslagen in Sri Lanka - CIP Podcast
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Lees het volledige artikel op de site van De Telegraaf

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Na Christchurch gingen er politici en burgemeesters naar de moskeeën om hun medeleven te betuigen. Waar zijn ze nu? Geen enkel bezoekje aan een kerk! En dat terwijl het om een veelvoud van het aantal slachtoffers gaat.