cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij waarschuwt in buitenland voor nieuw Nederlands ‘exportproduct’: het meerouderschap

"We moeten er serieus rekening mee houden dat Nederland opnieuw het slachtoffer wordt van de koppige elite in media en politiek, die ons natuurlijke leven, vrijheid en gezin in hun libertijnse model proberen te persen," aldus SGP-leider Kees van der Staaij deze week op het Wereld Gezinscongres in het Italiaanse Verona, schrijft het Nederlands Dagblad.

Het kabinet neemt later dit jaar een besluit over een voorstel van de Staatscommissie Herijking Ouderschap waarin staat dat kinderen maximaal vier wettelijke ouders mogen hebben. Op dit moment is het in Nederland juridisch gezien niet mogelijk een kind op te voeden met meer dan twee ouders.

Van der Staaij is een felle tegenstanders van meerouderschappen. Hij vindt dat belangen van kinderen ondersneeuwen bij meerouderschap. Eerder zei hij hierover: "Hoe meer ouders er zijn, hoe meer meningen en hoe meer kans op conflicten. Van chaos in familierelaties is het kind uiteindelijk de dupe. Elk kind is uiteindelijk het meest gebaat bij één vader en één moeder. 

Homobelangenorganisatie COC en stichting Meer dan Gewenst, die lhbt'ers met een kinderwens helpt, dringen al acht jaar aan op een wet voor meerouderschap. "De feitelijke situatie is nu eenmaal dat er kinderen zijn die in een regenbooggezin leven. Het is zaak dat dit ook juridisch goed wordt geregeld", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke vorig jaar in gesprek met de NOS.

Twee jaar geleden kreeg het kabinet het advies dat het wettelijk mogelijk moet worden dat een kind meer dan twee ouders heeft. Toen stelde niet alleen de SGP, maar ook de ChristenUnie zich kritisch op. "Kinderen zijn gebaat bij het opgroeien in een stabiele gezinssituatie," aldus Gert-Jan Segers. "Ieder kind wordt namelijk geboren uit één vader en één moeder, dat was zo, dat is zo en dat blijft zo."

Van der Staaij roept op tot meer internationaal en nationaal onderzoek.

Lees ook: CU en SGP kritisch over meerouderschap en draagmoederschap en Totale verwarring: meerouderschap, transgenders en de Bijbel.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Kinderen opvoeden met meer dan 1 ouderpaar van man en zijn vrouw is kindermishandeling.

Vraag het maar aan de Schepper God.

Shalom