cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Albert van der Heide
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2018 door Albert van der Heide

God haat religie!

God is liefde, maar omdat Hij liefde is, zijn er dingen die hij hartgrondig haat. Hij haat bijvoorbeeld keuzes en gedrag waarmee mensen elkaar en zichzelf beschadigen. Hij haat onvergevingsgezindheid, omdat het mensen belemmert in hun vrede en vreugde. Hij haat alles wat liefde tegenhoudt of verhindert. En als er één ding duidelijk is geworden, is het wel dat God religie haat!

Jezus heeft ons laten zien wie God is. Hij is een foto van God. Zoals je aan de afdruk van een stempel kan zien wat er op de stempel staat zo kan je aan Jezus zien hoe God is, zegt Hebreeën‬ ‭1:3‬. Dus in het leven van Jezus met al Zijn diversiteit zien we God. Daarom durf ik te zeggen dat God religie haat, want Jezus haat religie.

Wat is dan eigenlijk religie? Ik vind zelf dit een mooie definitie: "Religie is alles wat regels belangrijker maakt dan relatie." Deze definitie dekt alle situaties. Het is niet alleen gerelateerd aan godsdienst maar het laat ook zien hoe 'religieus' bepaalde atheïstische, wetenschappelijk, politieke en persoonlijke overtuigingen zijn.

Overal waar Jezus zag, dat mensen zich keurig aan de regels hielden maar ondertussen de relatie, het menselijke kwijt waren geraakt, werd Hij heel fel.

Maar haatte Jezus religie? Ja, dat is onweerlegbaar. Overal waar Jezus zag, dat mensen zich keurig aan de regels hielden maar ondertussen de relatie, het menselijke kwijt waren geraakt, werd Hij heel fel. Hij was heel liefdevol en geduldig tegen hoeren, oplichters en stalkers. Maar als perfecte leiders bij hem kwamen met hun regels dan noemden Hij ze addergebroed, grafstenen en kinderen van de hel.

Lijk je op Jezus? De vriend van zondaren? Die relatie veel belangrijker vindt dan welke regels dan ook? Of ben je bang voor je goede naam, bang om besmet te worden als je iemand liefhebt die niet volgens het boekje leeft? Lijk je op Jezus? Durf je eerlijk en fel te zijn tegen medechristenen die door hun afwijzende en veroordelende houding anderen verhinderen om het Koninkrijk van God binnen te gaan!?

Vader, ik wil op Jezus lijken! Verander mij naar Zijn voorbeeld. Heilige Geest, ik wil U uitnodigen mijn denken, willen en voelen te veranderen maar Uw beeld. Ook al gaat dat in tegen alles wat ik ooit heb geleerd. Doorbreek mijn systemen, doorbreek mijn goed en fout denken. Doorbreek het masker dat mij verhindert volop en ongehinderd lief te hebben. In Jezus' naam.

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Fijn om zo'n artikel weer te lezen! De man heeft het door! Inhoudelijk dus helemaal mee eens. Hoewel ik begrijp dat de titel een 'trigger' moet zijn, zou ik er andere woorden voor gebruiken, bv: 'God keurt religie af' of 'God en religie gaan niet samen'. Dat past meer in Zijn Liefdevolle bejegening. Dit nog los van het feit dat mensen die het woord 'haat' theologisch niet goed kunnen interpreteren, daar aanstoot van nemen.