cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rik & Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2018 door Jeffrey Schipper

Rik & Jeffrey over Bill Hybels, 100 jaar SGP en Melania Trump

Iedere woensdag bespreken Rik & Jeffrey in de CIP Podcast de meest noemenswaardige nieuwsberichten uit de christelijke wereld. Deze week spreken ze onder andere over het wangedrag van Bill Hybels, de 100ste verjaardag van de SGP en een opvallende foto met Melania Trump.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Willow Creek-voorman Bill Hybels is één van de meest invloedrijke voorgangers ter wereld en werd onlangs beschuldigd van manipulatie en machtsmisbruik. Rik: "Zeven vrouwen betichtten Hybels van ongepast gedrag. Om rust in de tent te brengen bij Willow Creek, is hij afgetreden. (...) Inmiddels heeft zijn kerk excuses aangeboden en toegegeven dat zijn slachtoffers niet serieus zijn genomen."

"De vraag is hoe bekende, grote kerkleiders zich op een normale manier opstellen en geen misbruik maken van hun machtspositie," vervolgt Rik. "In de ogen van velen zijn mensen als Hybels grote popsterren. In die zin is het gevaarlijk wanneer je heel bekend en geliefd bent."

De mannenbroeders van de SGP vieren deze week de 100ste verjaardag van de partij. Uitgerekend in het jubileumjaar is de discussie over de positie van de vrouw in de politiek weer opgelaaid. Jeffrey: "Het SGP-hoofdbestuur weigerde de Amsterdamse Paula Schot te feliciteren met haar lijsttrekkerschap. Uit de reacties is gebleken dat veel mensen, ook uit de SGP-achterban, het voor haar opnamen. Er is een voor SGP-vrouwen positieve ontwikkeling gaande."

Rik merkt op dat in onderwijsinstellingen en maatschappelijke functies vrouwen alle ruimte krijgen om leiding te nemen. "Als je 'a' zegt, moet je ook 'b' zeggen. Wanneer een vrouw een hoge functie mag innemen in de maatschappij, moet zij dat ook op het hoogste niveau kunnen doen, in de Tweede Kamer. We zullen de komende jaren zien hoe dit zich verder ontwikkelt."

Deze week viel het oog van Rik op een opvallende foto van Melania Trump. "Als ze met haar man Donald Trump in het openbaar verschijnt, ziet ze er vaak ongelukkig uit. Onlangs verscheen ze breed lachend op een foto waarbij ze naast Barack Obama, Trumps aartsvijand, stond. Journalisten hebben eerder geopenbaard dat het presidentschap van haar man een onaangename verrassing voor Melania was."

"Christenen roepen vaak op tot gebed voor Donald Trump. Het zou goed zijn als mensen in hun gebeden wat vaker aan zijn vrouw denken."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Je praat als een moslim, Herman! 'Bedek je gezicht en blijf thuis, vrouwen, want wij mannen kunnen niet tegen vrouwelijke charme.' Mannen in dergelijke hoge functies zijn juist verantwoordelijk voor hun eigen daden. Bill Clinton anders ook maar schoonpraten? Jezus zei 'als je oog je tot zonde verleidt, ruk het uit.'