cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 april 2018 door Jeffrey Schipper

CIP Podcast: Johan Lock verliet een sektarische pinksterkerk

Johan Lock groeide op in een sektarische pinksterkerk en schreef De Erfenis van Adriaan. Hij vertelt erover in gesprek met CIP.nl.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Hij groeide op in een gezin waar alles, maar dan ook alles, om geloof draaide. Een leuk, gezellig gezin, met zeven kinderen, een hilarische sfeer. Een paar onderwerpen waren belangrijk, zoals voetbal. "Al onze voetbalcarrières zijn vroeg gesneuveld. Ik vond het heel erg om dat los te laten." Toen hij een jaar of 15 was, zegde hij zijn lidmaatschap op. "Het geloof was heel aanwezig is ons huis."

Bidstonden, Bijbelstudies, de verkondigingen van de profeet. "De oprechtheid en de gedrevenheid was onmiskenbaar. Dat heeft op mij een enorme indruk gemaakt. Wij zijn écht met iets bezig, de rest van de wereld doet maar wat." Dat verzachtte de pijn van het voetbal op moeten geven. "De rest van de wereld was voor mij afgesloten. Ik denk dat dat mij heel erg benauwde."

De kerk werd geleid door 'de gezalfde des Heren', Adriaan heet hij in de roman van Johan. “Hij was degene die boven kwam drijven, in de kleine groep van het begin. Toen werd het link: hij ging zelf ook Bijbelstudies geven over het fenomeen van 'de gezalfde des Heren'."


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Herkenbaar. Raak de gezalfde des Here niet aan. Dus geen kritiek op de leiding van de gemeente. Ook al zijn er zaken niet ok. Dat kan heel ver gaan.