cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
God kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 november 2017 door Albert van der Heide

God werkt gewoon door in levens en kerken met ruzie en eigenbelang!

God doet altijd het maximale binnen de ruimte die Hij krijgt. In levens van personen, in bedieningen en in gemeenten.

Vaak wordt dat ervaren als verwarrend. Ze vragen dan; ‘Hoe kan God nou werken door zo’n ‘slecht’ mens of waarom doet God nog wonderen in gemeenten waar ‘zoveel’ mis is? Waarom werkt God door in kerken waar ‘zoveel traditie’ is dat het evangelie bijna onherkenbaar is geworden.

Ze begrijpen niet dat GOD echt GOED is. Alleen maar goed. Ze verwachten dat God al straffend en veroordelend allerlei zaken kapot maakt. Alleen maar omdat er iets is wat niet helemaal naar Zijn wil gaat. Of dat Hij zich zomaar terugtrekt met Zijn Heilige Geest. Maar zo is God gelukkig niet. Hij straft ons niet naar onze fouten zegt Psalm 103. Gelukkig maar, want anders zou ik, Albert van der Heide, er sowieso allang niet meer geweest zijn.

Ik bid zelf vaak dit gebed: 'Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart, toets mij en ken mijn gedachten.' (Psalm 139:23) En wat blijkt, mijn hart is arglistig (Jeremia 17:9), bijna dagelijks laat de Heilige Geest mij dingen zien waar ik aan mag werken. Ik ben niet af, ik mag veranderen van Heerlijkheid tot Heerlijkheid (2 Korinthe 3:18) en daarvoor heb ik Genade op Genade nodig! (Johannes 1:16)

Hij trekt Zijn Heilige Geest niet zomaar terug. zo is God gelukkig niet. Hij straft ons niet naar onze fouten.

Lees maar in je Bijbel hoe God Zijn werk doet door Saul, David, Judas, Thomas, Petrus en al die andere onvolmaakte mensen. Lees maar wat Jezus zegt over zijn Vaders goedheid voor rechtvaardigen en onrechtvaardigen. (Matheus 5:43-45) Lees maar hoe Paulus zich nog verheugd in de prediking van het evangelie, zelfs al is de motivatie van de prediking nijd, twist en eigenbelang. (Filippenzen 1:17,18)

GOD is GOED, dat is wie Hij is. Daarnaast is in de tijd van het nieuwe verbond, waarin wij leven, het oordeel en de straf door Jezus gedragen. Dus Gods verzoende Vaderhart is er volledig op gericht om in de ruimte die mensen Hem geven het maximale te doen.

De vraag is dus niet wat is goed of fout, maar hoeveel ruimte krijgt God in mijn leven, gemeente of bediening.

Vader, verlos mij van het religieuze ‘goed en fout’ denken. Openbaar mij Uw goedheid. Openbaar mij Uw verlangen om te werken door zondige, onvolmaakte, gebroken, beschadigde mensen zoals ik. Dank U wel, dat U goed bent. Vul mij met Uw Heilige Geest zodat ik zal overlopen van Uw genade en heerlijkheid. Zodat uw Koninkrijk zichtbaar wordt, zodat Uzelf zichtbaar wordt in mijn leven. Vul mij met het besef dat we allemaal onvolmaakte, maar in Christus volledig heilige en intens geliefde, kinderen zijn van een volmaakte Vader. In Jezus' naam.

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen