cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2014 door Jeffrey Schipper

"God laat de mens opnieuw geboren worden"

"Als je tot geloof komt, word je een heilige. Maar vervolgens moet je leren om als een heilige te leven. Dat noemen we de praktische heiligmaking," zegt Willem Ouweneel over reeks 6 van zijn evangelisch-dogmatische reeks: Het heil van God. Daarin gaat het vooral over onderdelen die betrekking hebben op het werk van God in een mens om die mens tot het volle heil te brengen.

"In de eerste plaats roept God mensen tot het heil. Het is aan de mens om daarop antwoord te geven. Wat is bekering eigenlijk? Waarom zou dit moeten en hoe gaat dit in z’n werk? Dit hangt tegelijkertijd samen met de wedergeboorte. Bekeren is iets wat de mens moet doen, maar wedergeboorte is iets wat God doet. Hij laat de mens opnieuw geboren worden." De Bijbel spreekt volgens Ouweneel ook over het kindschap Gods. "Wie gelooft is een kind van God, maar ook een zoon van God. Die twee zaken betekenen iets heel verschillends. Heel belangrijk is het begrip ‘geloof’. Er is een verschil tussen zaligmakend geloof en geloofsvertrouwen, die ons door de moeiten van het leven heen leidt."

Bekijk het videofragment:


Klik hier om Het heil van God te bestellen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen