cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees Kraayenoord
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 mei 2023 door Redactie

Kees Kraayenoord preekt over het ontvangen van de Heilige Geest: "Bekering is noodzakelijk"

Het is bijna Pinksteren, het feest waarop we de uitstoring van de Heilige Geest vieren. Maar hoe word je vervuld met de Heilige Geest? Over die vraag preekte Kees Kraayenoord afgelopen zondag in Mozaiek0318. Hij benadrukte daarbij onder meer de noodzaak van bekering: "Geen Christus, geen Geest. Bekeer je daar waar nodig!" 

In aanloop naar Pinksteren is er in Mozaiek0318 in een driedelige prekenserie aandacht besteed aan de Heilige Geest. Afgelopen verzorgde Kraayenoord het derde deel waarin hij dieper inging op de vraag hoe je vervuld wordt met de Heilige Geest. Daarbij noemde de voorganger drie punten: de waarde van wachten, de noodzaak van bekering en vrijmoedig vragen. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"“Maar Paulus laat heel duidelijk weten dat dit enkel in Christus is. Er is geen vergeving van onze zonden zonder Christus, er is geen herstel in ons leven zonder Christus, er is geen bevrijding zonder Christus. Als wij het goede van God willen aanvaarden, moeten wij Christus aanvaarden."

Johannes schrijft dat Jezus dat Zelf ook gezegd heeft. Jezus zei: "Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij."