cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Heleen van de Fliert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 mei 2023 door Heleen van de Fliert

De brief van christelijke jongeren aan kerken en predikanten is onbarmhartig

“Te vaak zitten we in de kerk en horen we preken die niet over ons gaan. Geef ons ruimte, houd ons vast, praat met ons. Laten we op zoek gaan naar de 94 procent.” Zo beëindigt EO BEAM haar open brief namens jongeren aan voorgangers.

De jongeren beginnen de brief met te stellen dat zij behoren tot de zes procent die “zichzelf hebben toegewijd aan een leven met God.” Dit percentage is gebaseerd op een wereldwijd onderzoek van Open Generation, dat tevens uitwees dat 72 procent van de Nederlandse tieners zich helemaal niet verbonden voelt met het christendom, tegenover 22 procent die zichzelf wel christen noemt, maar geen “persoonlijke keuze voor Jezus gemaakt hebben”. Naar deze twee groepen jongeren willen de betrokken jongeren op zoek gaan en daar hebben zij de kerk bij nodig, zo stellen zij in de open brief.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Heleen, wat een heldere boodschap. Dank voor hetgeen je hier geschreven hebt.

Ik neem aan, dat je niet bedoelt te zeggen dat de kerk praktische aspecten van het leven moet verzwijgen, maar dat die niet het centrum en niet de oplossing zijn. 'De ware schat van de Kerk is het heerlijk Evangelie van de glorie en de genade van God' (Maarten Luther). De noodroep van jongeren laat vooral zien, dat zelfs zij die zeggen Jezus te willen volgen dit besef vaak kwijt zijn...