cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 april 2023 door Opperrabbijn Jacobs

Israël en de Verenigde Naties

Eind vorige week een tweedaagse internationale conferentie over “Israel on Trial”. En dus was ik woensdag jl. al vroeg in de ochtend in Den Haag in het Museon waar 160 deelnemers uit 16 verschillende landen bijeen waren gekomen om “Israel on trial” te bespreken. De conferentie stond los van de huidige politieke spanning in Israël want was lang voordien georganiseerd. En toen het toch zijdelings ter sprake kwam…moest ik even stiekem denken aan de beste stuurlui die aan wal staan!

Persoonlijk ben en blijf ik namelijk van mening dat Israël zelf zijn eigen interne politieke problematiek dient op te lossen. Inmenging van buitenaf is mijns inziens niet constructief. En dus heb ik verzoeken van radio en tv, van kranten en actualiteitenrubrieken netjes afgewezen en zelfs toegelicht waarom ik me niet wil mengen in interne Israëlische problematiek. Bel de ambassade van Israël! Schoenmaker, ik heb het al vaker gebracht, houd je bij je (rabbinale) leest.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een opperrabbijn
- Zingend en dansend het goede en zoete nieuwe jaar inluiden!
- Dagboek van een opperrabbijn: Terug van weggeweest
- Dagboek van een opperrabijn: Bijzondere ontmoeting en een Poerimgrap!
- Dagboek van een opperrabbijn: Waar is de barmhartigheid bij de Raad van Kerken?
- Soms heb ik het gevoel als Jood nog steeds niet welkom te zijn
Meer over Dagboek van een opperrabbijn »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dat stukje land dat Israël heet, is niet van de Arabieren of van de Palestijnen. Dat land is niet van de Verenigde Naties. Dat land is ten diepste ook niet van de Joden. God de HEERE zegt: “Het is Mijn land. En dit Mijn land heb ik aan Abraham en zijn nageslacht beloofd als een erfdeel om daar te wonen.”