cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2023 door Ds. J. Belder

Degradeer de Bijbelse God niet tot een ‘gebruiksvriendelijke’ God

Over hete hangijzers gesproken… We hebben er genoeg van in kerk en wereld. Ik noem ‘slechts’ gender en homoseksualiteit. Altijd goed voor pittige discussies. Zo’n gedachtewisseling zette mede-columnist Robert Plomp recent in gang op Cvandaag. Hij werd daartoe ‘getriggerd’ door de brief die het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond aan de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) stuurde.

In het betreffende schrijven wordt de Kerk dringend gevraagd belijdend te spreken over seksualiteit en huwelijk, waarbij de Bijbel uiteraard bron en leidraad dient te zijn. Naar ik vermoed heeft de Bond de zaak (nog weer eens) onder de aandacht van de Synode gebracht naar aanleiding van de poging van dr. M. Klaassen daartoe, die uiteindelijk resulteerde in zijn vertrek uit de PKN naar de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Dat de Kerk ruimte geeft aan een naar zijn, en mijn, diepe overtuiging zondige praktijk, bracht hem tot dit besluit.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Leven in een geestelijke Sahara: waait de wind hier uit de verkeerde hoek?
- Waarom het predikantentekort in de PKN helaas van tijdelijke aard is
- Zware stormen per brief of mail: verhuftering ook in christelijk Nederland zichtbaar
- Wel of geen slavernij-excuses? Excuusmolen draait veel te gemakkelijk
- Dr. Klaassen heeft besloten om de PKN verlaten: is dit het juiste moment?
Meer over Ds. J. Belder »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Degradeer de Bijbelse God niet tot een ‘gebruiksvriendelijke’ God.”

Deze kop boven het artikel van J. Belder doet mij denken aan een uitspraak van C.S. Lewis: ‘Het liefst zouden wij in plaats van een Vader in de Hemel een wat seniele grootvader in de hemel hebben, die graag ziet dat jonge mensen plezier hebben en wiens plan met de schepping was dat aan het eind van elke dag gezegd kon worden: ze hebben het naar hun zin gehad.’

God is niet goedig; God is goed!