cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 maart 2023 door Patrick Simons

Gor Khatchikyan deelt confronterende boodschap: "Misschien gooi ik je heilige huisje omver"

Wat is een inclusieve kerk?, vroeg spreker en arts Gor Khatchikyan zich af tijdens een preek in de Protestantse Gemeente Immanuëlkerk in Rijnsburg. “Is dat inclusief de zonde?” Aan de hand van het Bijbelse verhaal over de Samaritaanse vrouw stelde hij dat het niet gaat om waar wij ons fijn en goed bij voelen, maar om de waarheid van Jezus. Hij stipte daarbij ook het beleid van de gemeente aan om homoseksuele relaties te zegenen: “Dat is niet de God die ik verkondig”, aldus Khatchikyan. De predikant van de gemeente reageerde nog tijdens de dienst.

Khatchikyan begon zijn preek direct met een radicale boodschap. Hij vertelde het opvallend te vinden dat er vaak bij de mededelingen wordt gezegd dat het zo fijn is dat de kerk vol is. “De kerk is nooit vol. Er is altijd plaats in de kerk. Weet je wat vol begint te raken? De hel. Die begint vol te raken. Dus we moeten meer mensen naar de kerk lokken. Er moeten meer mensen de weg vinden naar het Woord van God. Hij stelde vervolgens zich af te vragen of het tijdens de desbetreffende dienst alleen maar “fijn” gaat zijn in de kerk omdat hij een “diepe indringende boodschap” heeft. Hij waarschuwde daarbij dat het ongemakkelijk zou kunnen worden tijdens zijn preek, niet in de laatste plaats voor hemzelf.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uitstekende preek van Gor om ons ter harte te nemen! Ook heel goed om over het woord ‘inclusief’ na te denken, want met dat woord kan je alle kanten op, helaas ook de verkeerde.

Jezus is geen snoepje om een lekker gevoel te krijgen maar een steen des aanstoots voor hen die niet werkelijk naar de waarheid verlangen die echt vrijmaakt.

In een ziekenhuis is iedere patiënt van harte welkom, maar het toch niet de bedoeling om daar ziek te blijven maar om te herstellen.