cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerard en Lydia de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 februari 2023 door Gerard en Lydia de Groot

De groep singles is veel gevarieerder en groter dan veel christenen denken

Toen het plan geboren werd om een boek voor singles te schrijven, dachten we in eerste instantie aan vrijgezellen, die nog nooit een relatie hadden gehad of waarvan de relatie is verbroken. Al snel kwamen we erachter dat de groep singles veel breder en groter is. Sterker nog, dat zelfs een substantieel deel van de samenleving en de kerk uit singles bestaat.

Tot de groep van singles behoren tevens de weduwen en weduwnaars. Wellicht is jouw verbondsmaatje door ouderdom, ziekte of een langdurig ziekbed gestorven. Of abrupt door een ongeluk uit je leven weggerukt. Je hebt nooit afscheid kunnen nemen. Of je behoort tot de singles die een of meerdere malen gescheiden zijn, wellicht heb je zelfs kinderen en ben je hoofd van jouw eenoudergezin. Deze beide groepen singles zijn dus opnieuw vrijgezel. Er zijn singles die nooit getrouwd zijn geweest, maar die wel een relatie hebben gehad waaruit kinderen zijn geboren. Soms zijn deze singles ook pas later tot bekering gekomen en willen daarna een relatie beginnen op Gods manier. Dus zoals God het voorschrijft in Zijn woord. Of wellicht ben je na jarenlang wisselende homoseksuele contacten of biseksuele relaties te hebben gehad, tot levend geloof in de Here Jezus gekomen. Ieder verhaal is weer anders, maar de pijn en het verdriet zijn kenmerkend. Zeker als je er ineens weer alleen voor staat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gerard en Lydia de Groot
- Het gevaar van zoeken naar de ware man of vrouw: irrealistische eisen
- Veel mannen en vrouwen moeten dealen met het zogenaamde ex-syndroom
- Een pijnlijke realiteit over singles in de kerk: te veel kerken weten zich geen raad
- Iedere single kent momenten waarop je je extra kwetsbaar en alleen voelt
Meer over Gerard en Lydia de Groot »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify