cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Afghanistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 februari 2023 door Silvan Bruinstroop

Ex-moslim Haseeb betaalt hoge prijs voor bekering: "Ik kan nooit meer terug naar Afghanistan"

Haseeb* groeide als moslim op in Afghanistan, bekeerde zich tot het christendom en kan vanwege veiligheidsredenen waarschijnlijk nooit meer terugkeren naar zijn geboorteland. Afgelopen maand bezocht hij voor het eerst Nederland en deelde hij met Cvandaag zijn levensverhaal. Inmiddels is Haseeb een bekend gezicht op social media waar hij middels korte filmpjes evangeliseert onder zijn landgenoten. Haseeb: “Mijn hoop is dat mijn volk Jezus leert kennen.”

Haseeb was te gast in het hoofdkantoor van 3xM in Amersfoort, een Nederlandse zendingsorganisatie die via social media het evangelie verspreidt in moslimlanden. Haseeb is een van de partners waarmee ze samenwerken. “Het is geweldig om in Nederland te zijn want hier is er vrijheid om te geloven. Die luxe kennen we niet in Afghanistan. Als je daar christen wordt, is de prijs die je betaalt de doodstraf.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de site van 3xM

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Wat een prachtig getuigenis!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify