cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sebastiaan van Wessem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 januari 2023 door Sebastiaan van Wessem

Op de vuist tegen polarisatie: een christelijke opdracht?

De satirische website De Speld kopte: 'Voor- en tegenstanders van SIRE-campagne tegen polarisatie op de vuist tijdens demonstratie.' Gelukkig is dit niet meer dan satire. Maar ik moest wel even gniffelen bij de gedachte. Het geeft wel goed aan wat er gaande is in onze maatschappij, en niet alleen in Nederland maar overal in de westerse wereld.

Blijkbaar vindt SIRE, Stichting Ideële Reclame, het nodig om een campagne op te zetten tegen polarisatie. Hoognodig, als je het mij vraagt, om actie te nemen tegen polarisatie. Maar daar wil ik wel gelijk de kanttekening bij plaatsen dat ik niet denk dat een campagne dé oplossing is.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Jouw en mijn politieke mening doen er alleen toe in het stemhokje, voor de rest is de hele discussie vooral een gezelschapsspel. Ik heb grote moeite met de vaak extremiteit waarmee ook christenen hun politieke opinies uiten, alsof het Gods eigen waarheid is. Al die energie kan beter gebruikt worden om te doen waartoe we geroepen zijn: de Grote Opdracht uit Matt. 28.