cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. van reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 januari 2023 door Ds. M. van Reenen

Keuzes maken: kun je weten wat God wil?

Een nieuw jaar, nieuwe vragen: ‘Zal ik die baan aannemen, of niet?’ ‘Wil de Heere dat we gaan verhuizen, of moeten we blijven?’ ‘Zou God het goed vinden als ik die relatie aan ga?’ We komen in dit leven te staan op grote en kleine kruispunten. Het is belangrijk dat je dan Gods leiding vraagt. Maar kun je weten wat God wil? De één zegt: natuurlijk, als je het maar in geloof vraagt! De ander zegt: geloven dat God zo’n antwoord geeft is inbeelding.

Deze laatste gedachte valt te lezen in een column van ds. Adrian Verbree in het Nederlands Dagblad. Hij schrijft bijvoorbeeld: ‘Mensen menen teksten te ‘krijgen’, terwijl ze niet anders doen dan woorden uit hun verband lichten en op zichzelf of anderen betrekken.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Drie jaar na begin coronacrisis: wat zijn lessons learned voor christenen?
- Een christen moet rentmeester zijn (en hij wil het nog ook)
- Laten we in de kerk (niets) veranderen!
- De schepping liefhebben vereist kritiek op de duurzaamheidsagenda
- 19 antwoorden over vrouwelijke ambtsdragers (plus een belangrijke vraag aan voorstanders)
Meer over Ds. M. van Reenen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een zeer behartenswaardige en eerlijke column! Omdat soms of zelfs vaak ondoordacht met Bijbelteksten en ingevingen wordt omgegaan, is geestelijke onderscheidingsvermogen onmisbaar bij het zoeken naar leiding. Heel treffend vond ik de opmerking (m.i. een sleutel) “dat het in Gods Koninkrijk niet om ons draait. Wij staan niet centraal in Gods plan maar Hijzelf”. We leven niet voor onszelf maar tot eer van Hem.