cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Colin Mitchell and family
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 maart 2023 door Patrick Goede

Colin Mitchell maakt als Messiasbelijdende Jood verschil in Israël: "De Heer heeft de haat verdreven"

Colin Mitchell groeide op in Londen in wat hij een “semi-orthodox Joods gezin” noemt. “We waren niet ultra-orthodox. We droegen geen zwarte kleren zoals zij dat doen. Maar we waren wel erg conservatief. We gingen naar de synagoge en naar Joodse scholen.” Cvandaag sprak de inmiddels Messiasbelijdende Jood. Onlangs was hij in Nederland voor een aantal lezingen over het Joodse volk.

Omdat Mitchell als kind naar een Joodse school ging, kreeg hij al op jonge leeftijd te maken met antisemitisme. “Kinderen van andere scholen pestten ons, met name de kinderen van de Church of England-scholen. Ik kon niet in mijn eentje naar huis lopen, ik moest altijd samen met iemands anders gaan. Zo gevaarlijk was het. Ik werd bespuugd en nageroepen. Ik werd in mijn tienertijd zelfs een keer op mijn hoofd geslagen met een ijzeren staaf. Sommige mensen zeggen dat dit mijn bijzondere gevoel voor humor verklaart.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ik wil meer informatie over Colin Mitchell en zijn bediening!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Weerzinwekkend wat deze Colin als Jood is overkomen: pesten, bespugen, geslagen worden etc. Maar wat mooi dat hij als Jood tot geloof in Jezus is gekomen en heel mooi werk doet!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify