cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 december 2022 door Robert Plomp

Ieder mens representeert God

De Bijbel is met afstand het meest intrigerende en diepgravende boek ooit geschreven. Voor joden en christenen allereerst omdat het de boodschap van God bevat, en openbaart wie Hij is. Maar zelfs als je niet gelooft in de God van de Bijbel, geeft de inhoud van bijvoorbeeld de eerste hoofdstukken van Genesis al genoeg reden om te geloven dat je iets heel bijzonders in handen hebt. De Bijbel kun je ook zien als een godsbewijs.

Het begint direct in Genesis 1. In een wereld die vol is van goden en scheppingsverhalen, is de passage over de schepping in 6 dagen uniek. God wordt hier Elohim genoemd, wat eigenlijk 'goden' betekent, een meervoud dus. Maar de werkwoorden die Zijn handelen uitdrukken staan in het enkelvoud: "In het begin schiep Goden.."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- We zijn geen christen omdat we de schepping of de Bijbel zo goed begrijpen
- Staan creationisten in de traditie van 17e-eeuwse gereformeerden?
- 'Lezen zoals het er staat' is niet Bijbelgetrouw maar vrijzinnig
- Zondigen staat volgens sommigen gelijk aan regels overtreden: wat is zonde nu eigenlijk?
- Huilende en lachende mensen in Rotterdam: hoe kijken we hier als christenen naar?
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Wat heeft deze God die deze schrijvers al zo lang geleden inspireerde tot zulke diepe inzichten voor plan met ons als mensheid? Wat is die boodschap van deze God voor mij?”

Wij mogen/’moeten’ als volgelingen van onze Heiland en Heer Jezus Christus beelddrager zijn van God, onze hemelse Vader, en Petrus zegt zelfs dat wij door Gods kostbare en zeer grote beloften begiftigd, deel zouden hebben aan de goddelijke natuur (2 Petr. 1:4). Zie ook 1 Cor. 2:9.