cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jos Strengholt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 november 2022 door Jos Strengholt

Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Zal de Zoon zich aan de Vader onderwerpen?

Lastige Bijbelverzen, er zijn er meer dan genoeg van te vinden. In deze serie bespreekt Anglicaans priester Jos Strengholt tien van deze lastige Bijbelverzen. Vandaag is een gedeelte uit de eerste brief aan Korinthe aan de beurt. Zal de Zoon zich aan de Vader onderwerpen?

Paulus schrijft dat eenmaal de Zoon (Jezus) zich aan God (de Vader) zal onderwerpen. Dat vers wordt nogal eens gebruikt door mensen die menen te kunnen aantonen dat het idee van Drie-eenheid blijkbaar niet klopt. 

Daarna komt het einde, wanneer Hij [Christus] het koningschap aan God en de Vader heeft overgegeven, wanneer Hij alle heerschappij en alle macht en kracht heeft tenietgedaan. Want Hij moet Koning zijn, totdat Hij alle vijanden onder Zijn voeten heeft gelegd. De laatste vijand die tenietgedaan wordt, is de dood. Immers, alle dingen heeft Hij aan Zijn voeten onderworpen. Wanneer Hij echter zegt dat aan Hem alle dingen onderworpen zijn, is het duidelijk dat Hij Die Zelf alles aan Hem onderworpen heeft, hiervan is uitgezonderd. En wanneer alle dingen aan Hem onderworpen zijn, dan zal ook de Zoon Zelf Zich onderwerpen aan Hem Die alle dingen aan Hem onderworpen heeft, opdat God alles in allen zal zijn.(1 Korinthe 15: 24 - 28)

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Lastige Bijbelverzen
- Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Trouwen met iemand die gescheiden is?
- Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Reuzen in de Bijbel?
- Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Overheid als dienares van God?
- Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Besloot God vooraf wie Hem zou gaan dienen en wie niet?
- Lastige Bijbelverzen met Jos Strengholt: Afval der heiligen?
Meer over Lastige Bijbelverzen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"En wanneer alle dingen aan Hem onderworpen zijn, dan zal ook de Zoon Zelf Zich onderwerpen aan Hem Die alle dingen aan Hem onderworpen heeft, opdat God alles in allen zal zijn."

Jezus heeft van God de opdracht gekregen om het herstelplan van God uit te voeren, totdat bovenstaand doel (God alles in allen) is bereikt. Daarom is Hij ook de Heiland, de Hersteller. Dat begint met de schuldvergeving door zijn kruisdood, daarna de vervulling met Gods geest en door liefde en gaven het gelijkvormig worden van de gelovigen aan Jezus Christus.