cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2022 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie bereid om te praten over inperking asielinstroom

Het inperken van de asielinstroom is voor de ChristenUnie acceptabel, onder de voorwaarde dat er ook minder arbeidsmigranten het land inkomen. Dit stelt partijleider Gert-Jan Segers tegenover het AD. "Bij migratie denken we al snel aan asiel, maar de bulk bestaat uit arbeidsmigranten", stelt de politicus.

Eerder deze maand werden de coalitiepartijen het eens over een plan om de opvang van asielzoekers over het land te verspreiden. Voor Ruttes VVD was het belangrijkste pijnpunt dat gemeenten daarbij verplicht worden om een deel van de asielzoekers op te vangen. Hij moest de Tweede Kamerfractie ervan komen overtuigen dat hij werk gaat maken van de beperking van de asielinstroom, al heeft hij voor zover bekend geen concrete toezeggingen gedaan. Rutte zei zelf te vinden dat het aantal asielzoekers omlaag zal moeten, omdat hij de verwachte asielinstroom van 50.000 volgend jaar "veel te hoog" vindt. Hij wilde ook nog niet zeggen welke opties op tafel liggen om de toestroom te verminderen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik vind dat Segers onterecht twee groepen aan elkaar verbindt. Arbeidsmigranten komen vanuit de EU, dan moet je daar beperkingen leggen (vrije verkeer in EU). Maar in de asielstroom zitten vele "veilige landers", die niet op de vlucht zijn. Voor echte vluchtelingen moeten we altijd open zijn als land. Hoop dat ik ook elders terecht kan als ik onverhoopt zou moeten vluchten uit Nederland.