cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Van links naar rechts: Meinsje Wijma, Bert Wiersema, Bianca de Vrind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Redactie

Hoe deze christenen van hun zwakte een sterkte maken

Ze hebben allemaal hun eigen zwakte, waar ze op een bijzondere manier mee omgaan. Bianca de Vrind, Bert en Nelie Wiersema en Meinsje Wijma vertellen in drie portretten over hun bewogen leven.

Bianca de Vrind
Als ze merkt dat haar zoontje ‘anders’ is dan andere kinderen, krijgt Bianca (44) samen met haar drie kinderen de diagnose ‘autisme’. Ze werd schrijfster en schreef het boek ‘Aan mij zie je niets’, over haar ervaringen met autisme. Ook leerde Bianca van jongs af aan goed dwarsfluit spelen, ze studeerde aan het conservatorium.

Bianca: “Vroeger ben ik ontzettend gepest en buitengesloten. Ook werden mensen regelmatig uit het niets boos op me. Een optelsom van dingen, zeiden ze dan. Maar ik voelde dat niet aan en moest op mijn tenen lopen. Daar werd ik ontzettend verdrietig en depressief van.” Juist Bianca’s talent voor muziek gaf haar zelfvertrouwen. “De ruimte die je normaal niet van anderen krijgt, krijg je wel als je ergens goed in bent. Als je omgaat met mensen die ook gek zijn van muziek, maken ze geen punt van je ‘anders-zijn’.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dapper en kwetsbaar! Veel zegen gewenst voor jullie allen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify