cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mike Pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2022 door Patrick Goede

Mike Pence blikt terug op relatie met Trump na bestorming Capitool: "Ik zei hem: 'Richt je op Jezus'"

Voormalig vice-president van de VS, Mike Pence, heeft in een videogesprek met CNN teruggeblikt op de dagen na de bestorming van het Capitool, toen toenmalig president Donald Trump in eerste instantie weigerde om de macht over te dragen. "Ik was open en eerlijk over mijn teleurstelling in hem. Maar ik moet zeggen dat ik ervoer dat de president diep berouw toonde in dat gesprek", aldus Pence.

Pence was op het moment van de bestorming van het Capitool bezig om daar juist de machtsoverdracht te bekrachtigen. "Hang Mike Pence op! Hang Mike Pence op!", schreeuwden de aanhangers van Trump tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens getuigen die onder ede een verklaring aflegden over die dag zou toenmalig president Trump gezegd hebben: 'Misschien hebben ze gelijk in wat ze over hem zeggen.'

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik respecteer de huidige president Joe Biden, maar al langer heb ik het idee, dat Mike Pence wel eens een hele goede president voor de Verenigde Staten zou kunnen zijn.

Ik bewonder zijn houding tijdens de bestorming van het Capitool, zijn gebleken liefde voor de democratie, zijn hoge normen en waarden, en niet in de laatste plaats: ik herken in hem een broeder in het geloof.