cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. G. A. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 november 2022 door Dr. G. A. van den Brink

Verontruste GKv’ers zien gezag voor de Bijbel afnemen: hebben zij gelijk?

In 2017 hebben de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) besloten dat de ambten open worden gesteld voor vrouwen. Dankzij deze openstelling is er nu een fusieproces gestart tussen de GKv en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK). Gemeenteleden binnen de GKv maar ook zusterkerken uit het buitenland hebben echter bezwaren ingebracht tegen de besluiten van 2017, en verzocht om revisie. Een commissie heeft vervolgens in 2020 een rapport opgesteld, met de naam Elkaar van harte dienen (EVHD). Hierin bespreken zij de bezwaren, maar erkennen die niet. Het rapport is, integendeel, bedoeld als een onderbouwing van het eerder genomen besluit.

De grootste zorg van de bezwaarden binnen de GKv betreft het gezag van de Schrift. Zij vrezen dat de andere visie op de ambten het gevolg is van een fundamenteel andere opvatting over het Woord van God. Hebben de bezwaarden gelijk?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wij kunnen Gods Woord alleen verstaan onder leiding van de Heilige Geest. Maar krijgt Gods Geest wel genoeg ruimte in ons hart?