cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
gendertwijfel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2022 door Redactie

Bezwaar tegen posters van platform Gendertwijfel afgewezen

De Reclame Code Commissie heeft bezwaren tegen de posters van Gendertwijfel afgewezen. De posters van Gendertwijfel, die gericht zijn tegen de nieuwe Transgenderwet stuitten op veel weerstand, maar zijn volgens de Commissie niet discriminerend en vallen onder de vrijheid van meningsuiting. 

Transgender Netwerk Nederland (TNN) en de Regenboog Alliantie Gouda hadden bezwaren ingediend tegen de posters van Gendertwijfel. Op deze posters worden silhouetten van een man en vrouw getoond, waarbij onder het mannelijke figuur ‘vrouw’ staat en onder het vrouwelijke figuur ‘man’. Daaronder staat de slogan: ‘De nieuwe transgenderwet raakt iedereen!’ en een verwijzing naar de website. De posters werden op tal van plaatsen in Nederland opgehangen, onder meer in Gouda. Overigens zijn de posters inmiddels alweer verdwenen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht dat het bezwaar tegen de posters is afgewezen want men wilde ermee waarschuwen voor de mogelijke ernstige gevolgen van de nieuwe transgenderwet. Voor mensen die worstelen met genderdysforie is er een betere oplossing dan transformatie.