cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hanna Rijken, beeld Communicatie PThU
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2022 door Geerten van Breugel

Evensong verbindt christenen van alle stromingen: "Alles waar je ruzie over kan krijgen speelt niet”

Het ontroerde haar vanaf het begin, de evensong. De dienst blijkt aan populariteit te winnen onder christenen én niet-christenen, Hanna Rijken deed er onderzoek naar en schreef het boek ‘De Choral Evensong in de praktijk’. “Het is bijzonder dat het christenen uit de Rooms-Katholieke Kerk en de gereformeerde gezindte verbindt: alles waar je ruzie over kan krijgen speelt niet in de evensong.”

De eerste keren dat Rijken een evensong meemaakte, overweldigde het haar. Het was een regenachtige herfstmiddag in de vakantie, toen ze de door de grote deuren de chapel van New College in Oxford binnenstapte. De kerk was met kaarsen verlicht, het gaf Rijken het gevoel alsof Kerst al dichtbij was. De aanwezigen wachtten in stilte op het moment dat het koor binnenkwam, een verzameling zangers die in een grote concertzaal niet zouden misstaan. “Ze zongen weergaloos mooi. Het blaadje in mijn handen begon te beven van de trillingen in de lucht. Ik was in tranen.” 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Kijk hier om het boek 'De Choral Evensong in de praktijk' te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J