cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bobby Schuller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

05 oktober 2022 door Sjoukje Dijkstra

Tv-dominee Bobby Schuller wil geen farizeeër zijn: "Alleen dan ben je geloofwaardig"

Miljoenen mensen zien hem op televisie als voorganger in Hour of Power. Afgelopen week was Bobby Schuller in Nederland en stond hij voor uitverkochte zalen in Barneveld, Leiden en Drachten. Zijn grootste uitdaging in het volgen van Jezus vindt hij om tijd te vinden voor bidden en Bijbelstudie. Als voorganger wil hij vooral dichtbij zichzelf blijven: "Dan ben je pas geloofwaardig en is de boodschap van Gods Woord dat ook."

Dat sommige van zijn grapjes dan niet de uitzending halen, snapt hij. Maar als het aan hem lag, kregen de mensen hem thuis in de woonkamer ook, puur zoals hij is: "Met m'n rauwe randjes en humor. Niet een gepolijste acteur." Hij zegt: "Wist je dat veel mensen denken dat Jezus de farizeeërs hypocrieten noemde? Dat is niet zo. Rechtstreeks vertaald noemde Hij ze acteurs. Ze waren niet echt. Ze speelden een rol. Dat is het laatste wat ik zou willen. Mensen die mij kennen, weten dat ik op het podium hetzelfde ben als daarbuiten."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over het werk van Hour of Power

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties