cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John Lapré
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 oktober 2022 door John Lapré

Pijnlijk meningsverschil over homoseksualiteit: Lijdt InSalvation aan de kajakziekte?

‘Christelijke band zegt concert af om gebed homoseksuele dominee,’ kopt het Nederlands Dagblad. Aanleiding is het feit dat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met Kai, het optreden van de band InSalvation in Monnickendam zou omlijsten met het uitspreken van een gebed. Een ‘principieel verschil van inzicht’ over het huwelijk van Alexander gooide roet in het eten.

De band zou de sterren van de hemel hebben gespeeld en gezongen als de kerk een heteroseksueel naar voren zou hebben geschoven om te bidden. Maar zover wilde de kerk niet gaan. Alexander is onze predikant en daarmee gaan jullie in zee, zo is de gedachte. Wij staan voor inclusiviteit en gelijkwaardigheid en doen geen concessies.
Bandleider Jafeth Bekx van InSalvation zegt tegen het Nederlands Dagblad: ‘Het gaat ons er niet om een standpunt tegen mensen in te nemen. We hebben in het intensieve gesprek met elkaar geconstateerd dat we een verschil hebben van inzicht. Uit respect voor deze verschillen en de lokale kerk hebben we ervoor gekozen om deze avond niet door te laten gaan.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

John Lapré
- De zondagse kerkdienst wordt overschat: het is tijd voor vernieuwing
- Zorgt juridische strijd tegen ds. Kort voor averechts effect?
- Een boodschap voor kerkelijk Nederland: homogenezingstherapie is een vorm van geestelijke verkrachting
- Christelijke 'klimaatpolitie' laat van zich horen: vliegen is de nieuwe doodzonde
- De kracht van het lied: Als je geen woorden hebt, ga dan zingen
Meer over John Lapré »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Geachte heer Lapré: opvallend in uw betoog is uw stelling: "Het denkspoor van: als mijn overtuiging niet met de jouwe strookt, zal ik ervoor vechten (jazeker, met ‘respect’ en ‘zonder veroordeling’) jou te overmannen en stil te krijgen.” . De vraag die bij mij opkomt, is wie hier ‘Ik’ is en wie hier ‘Jou’ is.. Ik heb de laatste zestig jaar niets anders gezien dan dat de kerk gesaboteerd is door allerlei wereldse predikers die de Bijbelse boodschap naar hun hand willen zetten onder de mom van 'lief zijn’ en ‘tolerant’ zijn voor andere meningen