cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Glashouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 september 2022 door Patrick Simons

Volgens dominee Glashouwer kunnen we theologisch niet op dezelfde voet doorgaan: "Dan doe je oogkleppen op"

We zijn een bijzondere generatie, zo schrijft de emeritus-predikant Willem J. J. Glashouwer in zijn nieuw boek ‘Waarom Vrede op Aarde’. Maar waarom is dat zo? Nadert de wereld in zijn huidige vorm het einde en waarom ziet hij de Jodenhaat in onder meer de kerk weer toenemen? We spraken er met hem over in het slot van dit drieluik: “Ook in de kerk zien we het politiek meehuilen met de wolven in het bos die tegen Israël zijn steeds meer toenemen.”

“We zijn inderdaad een bijzondere generatie”, zegt Glashouwer desgevraagd. “Omdat wij het handelen van God in de eindtijd meemaken. Wij zien met onze eigen ogen Bijbelse profetieën in vervulling gaan. Zo zien we de terugkeer van het Joodse volk naar Israël. Vanuit het noorden, zuiden, oosten en westen brengt de Heere zijn volk terug naar het beloofde land, zegt Jesaja 43:5-8. In Jesaja 11:11 wordt voorspeld dat de Heere ooit voor de tweede keer (wederom) Zijn hand zal opheffen om het volk terug te brengen. De eerste keer was uit de Babylonische ballingschap, de tweede ballingschap wordt ook wel de Romeinse ballingschap genoemd en heeft bijna 2000 jaar geduurd. Maar nu heft God Zijn hand op en brengt Hij Zijn volk voor de tweede keer terug naar Israël. En dat is definitief. Er wordt nergens gesproken over een derde keer. Israël keert terug om te blijven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Waarom vrede op aarde
- Ds. Glashouwer deelt boodschap die veel christenen over het hoofd zien: "Er staat ons nog veel meer te wachten"
- Ds. Willem Glashouwer begrijpt Joden die christenen afwijzen: "We hebben boter op ons hoofd"
Meer over Waarom vrede op aarde »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Israël vervangen door de officiële staatskerk – wat inderdaad in de geschiedenis is gebeurd – is dus fout. Vervanging van de Heer Jezus Christus door Israël deugt evenmin. Het gaat erom dat we leren leven in de werkelijkheid van Christus (Kol.2:17).