cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robert Pruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 november 2022 door Patrick Goede

Robert Pruis gelooft in een seksuele revolutie: "We moeten het op z'n Joods gaan doen"

Robert Pruis (33) schreef als jongerenwerker het boek ‘Naakte keuzes’, waarin het verhaal van twee (fictieve) tieners wordt verteld die elkaar leuk vinden en in aanraking komen met seksualiteit, sexting en naaktvideo’s. Het boek schokt veel christelijke ouders volgens de schrijver, maar geeft toch echt een realistisch beeld van hoe het er op de middelbare school aan toegaat.

“In de kerk denken we vaak dat onze tieners een stuk vromer zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ik heb geprobeerd om tijdens het schrijven heel dicht bij de jongeren zelf te blijven”, begint Robert te vertellen. Stuurde hij dan vroeger zelf ook naaktfoto’s naar zijn leeftijdsgenoten op de middelbare school? “In mijn tijd was dat nog helemaal geen ding. Dat kwam pas later. Ik wil gewoon graag het gesprek aan gaan met jongeren over seksualiteit. Dit gebeurt te weinig naar mijn idee. Het gesprek is vaak óf te ver bij hun realiteit vandaan of het is zó vrij dat ik denk: dit is ook weer niet goed voor hun keuzevrijheid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'Naakte keuzes' van Robert Pruis

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Sex is UITSLUITEND veilig binnen het huwelijk. Wijk niet af van het woord van God. Doe je dat wel, belijd je zonden en werk aan een nieuw leven.