cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Pieter Verweij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 augustus 2022 door Jan Pieter Verweij

We zouden als christenen stelliger tegen drugs moeten zijn

Onderzoek van Chris en Voorkom onder meer dan tienduizend jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs laat zien dat één op de vijf weleens drugs aangeboden heeft gekregen en één op de tien dit weleens gebruikt. Zo’n onderzoek onder 12 tot 15 jarigen (!) laat zien dat drugs en drugsgebruik in Nederland veel te normaal zijn geworden. Christenen zijn over drugs en drugsgebruik opvallend stil; wellicht zijn zij ook wel gaan geloven in het gedoogbeleid, of ontbreekt het aan kennis om hier tegenin te gaan. Er is echter genoeg onderzoek wat aanleiding geeft voor een stevige stellingname tegen drugs en het gedoogbeleid.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Drugs
- "Mijn huis was veranderd in een drugsfabriek"
- Van drugsbaron tot evangelist
- Hank was overtuigd atheïst en las bijna nooit in de Bijbel: "En toch droomde ik over Jezus"
- Hoe de Bijbel het leven van ex-drugscrimineel David Vonk veranderde
- Kira vervoerde én gebruikte veel drugs: "Ik kocht van drugsgeld mijn eerste Bijbel"
Meer over Drugs »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beter een stelliger beleid t.o.v. ALLE z.g. genotmiddelen. Alcohol en tabak buiten deze categorie houden is iets te selectief. We kennen zo onderhand de alarmerende gevolgen van alcohol- en tabak-verslaving. Problematisch middelengebruik heeft veel te maken met de psychische en maatschappelijke situatie van de gebruiker. En niet te vergeten; een gebrek aan zingeving. Preventief beleid zou dan ook samen moeten gaan met zingeving. Van de gekke is dat het laagdrempelig gokken geregeld is incl reclame. Als er iets levens heel snel kan ontwrichten..