cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sywert van Lienden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juli 2022 door Redactie

CU-leden ongerust vanwege werkwijze omtrent mondkapjesdealstukken; Segers roept op tot kalmte

'Dit is voor mij wel de limiet. Ik ga m’n lidmaatschap van de ChristenUnie serieus heroverwegen', stelt een ChristenUnie-lid maandag. Er is deze week maatschappelijke onrust ontstaan naar aanleiding van de omstreden werkwijze van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) omtrent de mondkapjesdeal. Partijleider Gert-Jan Segers roept op tot kalmte.

De Volkskrant had stukken opgevraagd over WhatsApp-berichten, e-mails en andere communicatie over de mondkapjesdeal die werd gesloten met het bedrijf van opiniemaker Sywert van Lienden. De rechter oordeelde in januari dat die stukken binnen vier werken verstrekt moesten worden, maar daar was het ministerie het niet mee eens. Toch besloot het ministerie na een maandenlange juridische strijd donderdag niet verder te procederen, maar gewoon de dwangsom te betalen, aldus de Volkskrant.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

w
Dit is onbegrijpelijk voor de burger. Als de overheid de uitspreek van de rechter gewoon naast zich neer legt dan denk je meer aan een totalitair bestuur dan aan een democratie.

Christelijke politiek kan zulk gedrag niet steunen/tolereren.