cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chantal & Ben
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 juli 2022 door Nienke Alblas

God riep Chantal uit de prostitutie: "Ik gaf niets meer om mezelf"

Nadat haar tweede relatie stuk liep bleef Chantal met een schuld en een gokverslaving achter. Uit nood ging ze werken in de prostitutie, maar God gebood Chantal te stoppen met haar werk. De confrontatie met God was het begin van een weg naar herstel, die zeker niet over rozen ging. "Er volgde ellende op ellende", vertelt Chantal over de jaren van schulden, ziekte en kinderloosheid die volgde op haar bekering.

In de tijd dat Chantal in de prostitutie werkte was ze diep ongelukkig. "Ik woonde in een ruimte van 24 vierkante meter waar alles in zat.", aldus Chantal. Ze maakt een opsomming van alle gebeurtenissen die aan dit dieptepunt vooraf waren gegaan. "Het hele riedeltje begon voor mij te zwaar te worden. Ik had een eerste mislukte relatie gehad, was mijn huis kwijtgeraakt met al mijn spullen, een tweede mislukte relatie waarin ik mezelf helemaal was verloren en opnieuw alles achterliet, ik raakte mijn werk kwijt, mogelijkheden tot ander werk, mijn vrienden. Wat moest ik toen doen? Ondertussen was de gokverslaving die ik had alleen maar erger geworden. Het enige wat ik nog had was mijn gokverslaving en mijn familie, waar ik deed alsof het beter met mij ging dan werkelijk het geval was. Ik was helemaal de weg kwijt inclusief mijn eigenwaarde. Ondertussen had ik geld nodig, om mijn gokverslaving te voeden. Ik was zwaar depressief en zag geen baanmogelijkheden. Uiteindelijk besloot ik om de prostitutie in te gaan. Ik had geld nodig en ik gaf helemaal niets meer om mezelf. Dus 'je lichaam verkopen' deed me helemaal niets. Ik moest overleven."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Het meest bijzondere in dit verhaal is voor mij Ben. Ben is voor mij de bevestiging dat er een diepere dimensie is in het leven, dan die van het verschil tussen geloven en niet geloven. Dat wat in Hebreeën 11:2 staat beschreven: onwetend hebben zijn engelen geherbergd.

Binnen de kerk zal men al snel roepen: ga geen juk aan met een ongelovige. Maar ongelovigen kunnen in werkelijkheid engelen zijn, van God gezonden.