cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Elly van Wageningen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juli 2022 door Silvan Bruinstroop

Elly van Wageningen gaat voortaan geen kerkelijk conflict meer uit de weg

Wel of geen muziekband in de kerkdienst, een preek die niet bijbels is en kerkenraadsleden die met elkaar in de clinch liggen. Hoogoplopende meningsverschillen, conflicten en ruzies kunnen nog wel eens voor grote verdeeldheid zorgen in kerkelijke gemeenten. Om te voorkomen dat het echt escaleert, probeert Elly van Wageningen met het model 'geweldloze communicatie’ de harmonie terug te brengen in kerken waar de spanning te snijden is. “Ik geloof ten diepste dat niemand in de kerk op een conflict uit is.”

In het dagelijks leven is ze actief als onderwijsadviseur, diende ze zes jaar namens de ChristenUnie als wethouder in de gemeente Lelystad en is ze haar hele leven al lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk. Sinds twee jaar focust de voormalig politica zich ook op het geven van cursussen en groepstrainingen. Deze geeft ze onder meer aan gemeenteleden, kerkelijk werkers, kerkenraden en predikanten die daar behoefte aan hebben of in een sluimerend of hoogoplopend conflict verwikkeld zijn. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooie intentie, mits het doel het voorkomen van beschadigde mensen is. Helaas blijkt het doel vaak de 'boel sussen en de organisatie Kerk in stand houden'.Toch spreekt Paulus wat anders; 1 Korinthe 11; 16-19 (HSV)...19. Want er moeten ook afwijkingen in de leer (NBG; ..scheuringen) onder u zijn, opdat wie beproefd blijken te zijn, in uw midden openbaar komen...Scheuringen zijn dus ook een noodzaak voor het lichaam van Christus om zuiver te blijven (en dat niet op basis van doctrine maar op basis van Gods' Woord alleen)