cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Margreet Nagtegaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 mei 2022 door Margreet Nagtegaal

Christelijke vrijheid is helemaal niet gemakkelijk

Het is een belangrijk aspect in het leven. Vrij zijn. En ook in het christen-zijn is vrij zijn of worden een belofte. In deze maand met de herdenking aan de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijdingsdag is het een thema dat je overal tegenkomt. Vrijheid in alle soorten en maten, zo divers als er mensen zijn en in alle kleuren van de regenboog, ook dat. Beelden van de oorlog in Oekraïne doen ons massaal beseffen hoe belangrijk vrijheid is en hoe kwetsbaar ook.

Wie wil er niet vrij zijn?

Maar wat is vrijheid eigenlijk? Wat is christelijke vrijheid eigenlijk? Vrij zijn is helemaal niet gemakkelijk. Waar liggen de grenzen van vrijheid, wat kan wel en wat weer niet en zijn die grenzen voor iedereen hetzelfde? Wat áls je over de grenzen van een ander gaat? Is dat dan ook nog vrijheid? Hoe kun je vrij zijn als je een beperking hebt, een handicap of leeft met groot verdriet, een angststoornis of trauma's zelfs? Dan lijkt leven als een vrij mens toch meer een utopie of vergezicht voor straks in de hemel.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Margreet Nagtegaal
- Geloof is geen controle
- Het blijft aanmodderen in je geloof... wat dan?
- Er zat een groot 'moeten-beest' in mijn hart genesteld
- Oppervlakkige nieuwjaarswensen
- Je identiteit is geen leeg doosje
Meer over Margreet Nagtegaal »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Je leeft die vrijheid vanuit de nieuwe mens! Vanuit de Heilige Geest!En die nieuwe mens groeit en neemt telkens meer over in je zodat de oude mens moet wijken!Onder leiding van God!Hij zegt: Mijn last is licht!!