cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 maart 2022 door Patrick Goede

Theoloog Jan Hoek over de antichrist en eindtijd: "Wees waakzaam en werkzaam, alert én actief"

"Er zijn aanwijzingen in de Bijbel dat er antichristen in het meervoud zijn, als manifestaties van het kwaad, zetbazen en vertegenwoordigers van de satan. Poetin vertoont daar duidelijke trekken van, zoals ook Hitler dat deed." Theoloog Jan Hoek gaat in een uitgebreid videogesprek met CIP.nl dieper in op de naderende komst van de antichrist(en) en de eindtijd. Ook vertelt de predikant wat onze verantwoordelijkheid als christenen vandaag de dag is, in afwachting van die eindtijd. 

De dominee vertelt dat het specifieke woord antichrist alleen voorkomt in de brieven van Johannes. "Het gaat daar over geestelijke verleiding, mensen die een andere leer brengen door te ontkennen dat God naar de wereld is gekomen en dat Jezus de Christus is. Daar spreekt Johannes ook in het meervoud over, er zijn antichristen gekomen en er zullen ook antichristen komen. Maar meestal bedoelen we met de antichrist één persoon, zoals in Openbaring 13, in de eindtijd. Het gaat daar bijvoorbeeld over 'het beest uit de afgrond' en de 'mens der wetteloosheid', andere benamingen die in het spraakgebruik samengevat worden als antichrist."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag video's
- Florens van der Spek vreesde voor zijn leven tijdens evangelisatie in Jeruzalem: "Ze wilden ons stenigen"
- Shirma Rouse ervaart Gods leiding: "Geloven in God is nooit moeilijk"
- Hoe Matthew Ward met zijn muziek de wereld veroverde: "Niemand zong die liedjes over Jezus"
- Ernstig zieke Robbie Hageman stapt toch de ring weer in: "Leven is Christus en sterven is winst"
- Eline Bakker schreef 'Jezus Overwinnaar' te midden van geloofstwijfel: "Ik ontving een profetie op mijn 16e"
Meer over Cvandaag video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Niemand weet wie de antichrist zal zijn. Hij zal zijn demonische krachten ontvangen van de satan als de gemeente is opgenomen. De gemeente is vervuld met de Heilige Geest , samen zullen zij weggenomen worden en dan zal de antichrist zich openbaren. Tekenen in deze tijd wijzen er op dat het spoedig zal gebeuren in een wereld die de oplossing zoekt buiten God om.