cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee Hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 maart 2022 door Patrick Goede

Theoloog Jan Hoek over de antichrist en eindtijd: "Wees waakzaam en werkzaam, alert én actief"

"Er zijn aanwijzingen in de Bijbel dat er antichristen in het meervoud zijn, als manifestaties van het kwaad, zetbazen en vertegenwoordigers van de satan. Poetin vertoont daar duidelijke trekken van, zoals ook Hitler dat deed." Theoloog Jan Hoek gaat in een uitgebreid videogesprek met CIP.nl dieper in op de naderende komst van de antichrist(en) en de eindtijd. Ook vertelt de predikant wat onze verantwoordelijkheid als christenen vandaag de dag is, in afwachting van die eindtijd. 

De dominee vertelt dat het specifieke woord antichrist alleen voorkomt in de brieven van Johannes. "Het gaat daar over geestelijke verleiding, mensen die een andere leer brengen door te ontkennen dat God naar de wereld is gekomen en dat Jezus de Christus is. Daar spreekt Johannes ook in het meervoud over, er zijn antichristen gekomen en er zullen ook antichristen komen. Maar meestal bedoelen we met de antichrist één persoon, zoals in Openbaring 13, in de eindtijd. Het gaat daar bijvoorbeeld over 'het beest uit de afgrond' en de 'mens der wetteloosheid', andere benamingen die in het spraakgebruik samengevat worden als antichrist."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Niemand weet wie de antichrist zal zijn. Hij zal zijn demonische krachten ontvangen van de satan als de gemeente is opgenomen. De gemeente is vervuld met de Heilige Geest , samen zullen zij weggenomen worden en dan zal de antichrist zich openbaren. Tekenen in deze tijd wijzen er op dat het spoedig zal gebeuren in een wereld die de oplossing zoekt buiten God om.