cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Margreet Nagtegaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 november 2021 door Margreet Nagtegaal

Er zat een groot 'moeten-beest' in mijn hart genesteld

Ooit kwam ik een boekje tegen met de titel ‘Moeten maakt gek’. Het was geen christelijk boekje maar de titel sprak me erg aan. Ik wist dat het waar was. Moeten maakt gek. Diep van binnen wist ik ook dat er een groot moeten-beest in mijn eigen hart zat genesteld.

Ik ben opgegroeid met een degelijk christelijk geloof en een waardepatroon van hoge normen en waarden. Het heeft me heus in veel situaties bewaard voor slechte beslissingen en keuzes, en ook veel goede dingen geleerd en gegeven. Het moeten-beest heeft me, zo zie ik dat, bewaard en me netjes in het gareel gehouden. Net zoals de wet dat doet. Maar meer dan dat, kan het niet helaas. Het kan je niet vrij maken, niet het gevoel geven van blijdschap en vrijheid om te leven zoals jij bent. Het geeft je alleen vrede als je het goed doet. Onvoorwaardelijke liefde en genade kent het niet of nauwelijks. Het vraagt altijd iets van je. Altijd zegt het, dat je iets moet, dat je nog tekortkomt, of dat je je moet uitstrekken naar meer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Margreet Nagtegaal
- Geloof is geen controle
- Het blijft aanmodderen in je geloof... wat dan?
- Oppervlakkige nieuwjaarswensen
- Christelijke vrijheid is helemaal niet gemakkelijk
- Je identiteit is geen leeg doosje
Meer over Margreet Nagtegaal »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

qUOTE:"Ik hoefde slechts te komen, gewoon met mijn ‘moeten en mijn angst en al mijn vragen’. God vroeg nooit wanneer ik ophield met klagen en vragen. En heus, er was veel verdriet en pijn in ons leven. Maar God werd nooit moe om naar mij te luisteren. Zo vaakraakte Zijn woord mij ineens, als zalf op mijn wonden, zonder iets terug te vragen. Ik mocht gewoon komen met al mijn pijn en verdriet, dichtbij Hem. Dat was het enige dat Hij van mij vroeg"

Wat een genade en zegen om steeds ons hart te mogen uitstorten bij de Heer. Hij is er altijd.