cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 november 2021 door Piet van Midden

Zien jullie deze wereld zitten voor jezelf en je kinderen?, vroeg ik onlangs

Soms worden de dingen je zomaar in de schoot geworpen. Zoals de ervaring van de meneer die op zaterdag, vlak voor sluitingstijd, nog een paar kopieën moest maken bij Albert Heijn. Dat was een service die de grootgrutter vroeger bood. Het kopieerapparaat is verdrongen door de flappentapper. Ik stond mijn boodschappen in tassen te doen en de meneer deed de klep van het apparaat open. En zie: er lag nog een origineel in. Hij las het, en hoe onthullend: het schrijfsel ging over hemzelf. Het had demissionair minister Kajsa Ollongren kunnen overkomen.

Het was een nare brief over een kwestie waarvan ik ook na uitleg niet veel snapte. De ‘gelukkige vinder’ was even uit het veld geslagen. Dat zo negatief over hem gedacht werd, had hij niet verwacht. Ik zei: ‘Grijp je kans het op een leuke manier op te lossen: maak een kopietje voor jezelf en stuur het origineel naar de afzender met de boodschap dat hij zo’n brief voortaan gewoon in je brievenbus moet stoppen. Hij had wel in verkeerde handen kunnen komen...’ Hij lachte als een boer met kiespijn: hij had het allemaal veel liever niet geweten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Straks hebben we de pandemie hier wel redelijk onder controle, als de niet-gevaccineerden allemaal ziek zijn geworden". Vreemde opmerking. Benieuwd naar de onderbouwing daarvan.