cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeroen Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 oktober 2021 door Jeroen Koornstra

Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?

Wie publiekelijk spreekt over ‘de eindtijd’ kan een hoop reacties verwachten. Zelfs als je preekt met bescheidenheid en voorzichtigheid zoals dominee Paul Visser dat doet. Zijn uitspraken zijn afgewogen: ‘het zou kunnen dat…’, ‘het lijkt erop dat…’ en ‘het blijft zoeken naar de goede uitleg’. Zijn uitgebalanceerde uitspraken laten zijn terughoudendheid zien. Wat een verademing tussen alle pretentieuze verkondigingen die ook de ronde doen. Het Nederlands Dagblad kan daar niet zo goed mee overweg, en probeert Visser in een interview tot polariserende uitspraken te verleiden. Visser past ervoor. Ik kan de integriteit en zachtmoedigheid van de dominee erg waarderen.

Ondertussen is Vissers preek van 10 oktober op YouTube al meer dan 185.000 keer bekeken. Krant en radio geven er nog extra ruchtbaarheid aan, wat de kijkcijfers flink doet stijgen. Het is toch maar mooi dat door de digitale revolutie het evangelie ons zo makkelijk en snel aangereikt kan worden. Toch?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Orlando Bottenbley ziet link tussen corona en de eindtijd: "Kans is groot dat Jezus binnen 15 jaar terugkomt"
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Openbaring afdoen als bedoeld voor de verdrukte gemeente van die tijd lijkt mij gezien de inhoud toch erg kort door de bocht. Gezien de vele verschillende uitleggingen van de deskundigen is mijn voorlopige conclusie dat we het gewoon inhoudelijk (nog) niet weten. En daarmee is mi de preek /oproep van ds Visser en zijn oproep alert en waakzaam te zijn en bovenal het zicht op Jezus te houden relevant en zinvol.