cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2021 door Piet van Midden

Waarom ik me doodschaam voor wat er in Den Haag gebeurt

Sommige Bijbelverhalen zijn zo bekend dat je nauweljks meer leest wat er werkelijk in de Bijbel staat. Maar kom er niet aan, want we verdedigen graag wat we al in de kinderstoel hoorden. De kerststal staat ook niet in de Bijbel, maar o wee als je daar iets van zegt. Don’t kill our darlings.

Neem het beroemde verhaal over Kaïn en Abel. Je kunt bijna schrijven: over Kaïn. Want Abel moet in alle opzichten inleveren. Het verhaal begint meteen stevig: de mens had gemeenschap met Eva, zijn vrouw en zij werd zwanger en baarde Kaïn. Een beetje vreemde manier van vertellen is dat. We horen hier voor het eerst dat ‘de vrouw’ een naam heeft: Eva, Chawwa, ‘zij die leven schenkt’. Zij wordt meteen zwanger en baart Kaïn. Niet een zoon, een kind, maar iemand met een naam en al geboren wordt en waarvan je niet vrolijk wordt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Goede column. Het volgende drama dient zich inderdaad al aan. Maar het demissionaire kabinet slaagt er in de energiebelastingen ook nog wat te verhogen. Over een jaar zitten tienduizenden gezinnen met een energierekening van honderden euro's die ze niet kunnen betalen, met als gevolg boetes, deurwaarders, beslagleggingen en enorm veel stress.