cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Redactie

Sigrid Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister en wenst haar collega's "Gods zegen"

Sigrid Kaag is opgestapt als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. De bewindsvrouw lag flink onder vuur vanwege de slechte evacuatieoperatie in Afghanistan waar de Taliban de macht grepen. Donderdag werd uitgebreid over die evacuatie gedebatteerd waarna de Tweede Kamer een motie van afkeuring aannam. Kaag trok daaruit haar conclusie en nam afscheid als demissionair minister door haar collega’s Gods zegen toe te wensen.

De motie van afkeuring kreeg een nipte meerderheid. Naast alle oppositiepartijen steunde ook de ChristenUnie als regeringspartij de motie. Sigrid Kaag wordt als demissionair minister van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk gehouden voor de chaotisch verlopen evacuaties uit Afghanistan. Don Ceder benadrukte gisteren namens de ChristenUnie al dat het besluit om de motie van afkeuring te steunen door zijn partij op inhoud is genomen: ”Waar de Kamer en het kabinet het vanaf het begin over eens waren, is dat er van Nederlandse kant veel fout is gegaan. Nederland is tekortgeschoten in het tonen van daadkracht, in het tonen van barmhartigheid, in het oppikken van signalen en uiteindelijk in het nemen van verantwoordelijkheid voor mensen voor wie we wel verantwoordelijkheid dragen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Niets is meer wat het lijkt. Agenda 2030 is op volle toeren. Te denken dat een ontslagen minister vervolgens ontslag neemt en het daarbij laat? Nee hoor, mevrouw Kaag gaat lekker op de achtergrond verder met waar ze al jaren mee bezig is. Ze is overtuigd globalist en heeft geen enkele boodschap aan de democratie der lage landen. Dit is niet het laatste woord.