cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Emiel Hop en Arjen ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Jeffrey Schipper

Mozaiek-voorgangers Arjen en Emiel: "We worden zenuwachtig van eenzijdige claims"

“In de kerk zetten we te vaak een hokje om ons standpunt. Dat is niet de stijl van Mozaiek”, maakt Arjen ten Brinke duidelijk. Hij is één van de voorgangers van Mozaiek. En in 2020 verruilde Emiel Hop de EO voor het Mozaiek-voorgangerschap. Cvandaag besprak met het duo vragen die veel christenen bezighouden over één van de snelst groeiende kerken in Nederland.

Als het DNA van Mozaiek ter sprake komt, valt al snel de naam van zanger Kees Kraayenoord. “Als rondreizend artiest had hij al het verlangen om dat wat hij vanaf het podium voor zich zag, samen te brengen in één gemeente”, vertelt Emiel. “In die gemeente zouden de kom-zoals-je-bent-cultuur en aanbidding, twee belangrijke pijlers van Mozaiek, een belangrijke plek innemen. Daarnaast willen we een naar buiten gerichte gemeente zijn door onze omgeving te dienen. Zo hebben we afgelopen half jaar een aantal van onze livestreamdiensten gekoppeld aan concrete acties bijvoorbeeld samen met de voedselbanken, voor ons project in Kenia, naar onze zieken. Op allerlei manieren proberen we onze mensen te stimuleren om de handen uit de mouwen te steken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Mozaiek0318
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"
- Ik ben geneigd om negatief te zijn over Mozaiek (en daar baal ik van)
- Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318
Meer over Mozaiek0318 »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Bovendien kunnen wij Gods Koninkrijk helemaal niet oprichten op aarde. Dat zal de Heere Jezus Zelf doen bij Zijn wederkomst met al Zijn heiligen. Wij kunnen wél door de Heere gebruikt worden om leden toe te voegen aan Zijn lichaam, de Bruidsgemeente en bidden: Uw Koninkrijk kome!

K.G. Schipper-Velema