cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samuel Rave
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 juni 2021 door Patrick Simons

Samuel overleeft op wonderlijke wijze steekpartij: "Ik had dood moeten zijn"

Van jongs af aan kampt Samuel Rave met problemen. Als tiener wordt dat niet veel beter. Hij komt in aanraking met drugs en onderneemt criminele activiteiten. Hij zit zelfs een poosje vast. Jaren woont hij in een kraakpand en dealt hij drugs. Als iemand met een mes op hem begint in te steken, overleeft hij het wonder boven wonder. Dat is het begin van zijn ommekeer: “Toen ik de Heere Jezus leerde kennen, draaide mijn leven 180 graden.”

Vorige week vertelde Samuel al dat hij zich van jongs af aan al anders dan anderen voelde. Dat had echter niet alleen met het syndroom van Marfan te maken, waarvan later bleek dat hij het had. Als baby kreeg hij al een openhartoperatie doordat er een gat tussen zijn hartkamers zat, iets wat overigens volledig losstaat van het syndroom van Marfan. Als hij drie jaar oud is, overlijdt zijn moeder. Zijn jeugd is niet altijd even makkelijk: “Het was een jeugd met ups en downs. Ik groeide op in een christelijk gezin. Zo’n anderhalf jaar na het overlijden van mijn moeder, trouwde mijn vader opnieuw. Dat vond ik erg lastig in mijn kindertijd. Er ontstond een strijd tussen mijn stiefmoeder en mijzelf. Mede daardoor had ik een moeilijke kindertijd en pubertijd. Dat is overigens later allemaal goed gekomen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Samuel Rave
- Samuel leeft voortdurend op het randje van de dood: "Door de dood van mijn broer ben ik blijven leven"
- Samuel stond oog in oog met de man die hem dood probeerde te steken: "Ik besloot achter hem aan te rennen"
Meer over Samuel Rave »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen