cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
George Floyd protest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2021 door Redactie

Moordzaak George Floyd: hoe christenen reageren op veroordeling van voormalig agent

Voormalig politieagent Derek Chauvin is veroordeeld voor de moord op George Floyd. Hij is schuldig bevonden van doodslag en dood door schuld. Hiermee geven zij aan dat zij geloven dat de agent met opzet de zwarte man vermoordde. Christenen, de president en familieleden reageren opgelucht op de uitspraak.

Voor meer dan negen minuten drukte Chauvin zijn knie stevig op de nek van de 46-jarige zwarte man, wat leidde tot zijn dood op 25 mei 2020. De dood van George Floyd was de aanleiding voor wereldwijde Black Lives Matter-protesten, in de aanloop naar de uitspraak van de jury laaide er opnieuw protesten op, nu het hoge woord eruit is lijkt het land opgelucht adem te halen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Racisme
- Waarom Black Lives Matter een gevaarlijke anti-christelijke beweging is
- Arjen ten Brinke zwijgt niet langer over racisme: "De kerk heeft geen schone handen"
- Waarom een christelijke zwarte vrouw zich verzet tegen Black Lives Matter
- Theoloog juicht deze video over Zwarte Piet en racisme toe
- Gilbert Thera open over racisme: "Als ik het zwembad inging, ging iedereen het zwembad uit"
Meer over Racisme »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ik vind dat er te snel van een racistisch motief is uitgegaan. Philonise Floyd (broer van) verklaarde vorig jaar dat het motief volgens hem 'persoonlijk' was, omdat Floyd en Chauvin elkaar kenden en Chauvin een afkeer had van de man. Als dat zo is, is het niet eerlijk dat de hele Am. politie als inherent racistisch wordt weggezet, terwijl blanken relatief vaker worden neergeschoten door de politie dan zwarten. Ik denk toch dat het echte probleem het vrije wapenbezit is: een gestresste agent schiet sneller als hij een wapen vermoedt.