cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Derk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

Auteur: Patrick Simons

Derk Boswijk wil namens het CDA de Kamer in: "We zijn te bescheiden geweest over ons geloof"

Van de christelijke partijen in Nederland is het CDA een echte volkspartij. Een partij ook die de belangen van het hele volk wil vertegenwoordigen, en niet alleen van christenen, zo geeft men aan. Vanzelfsprekend zijn er binnen de partij veel christenen te vinden. Zo is Derk Boswijk lid van de Gereformeerde Bond binnen de PKN. In maart hoopt hij namens het CDA de Tweede Kamer in te gaan. En dat terwijl hij als achttienjarige jongen nog PVV stemde. CIP.nl sprak uitgebreid met hem: “We zijn als CDA’ers de afgelopen jaren te bescheiden geweest over ons geloof.”

Boswijk is met zijn 31 jaar een jonge kandidaat voor de Tweede Kamer. Hij staat op de veertiende plaats van de lijst van het CDA en maakt daarmee een reële kans om de Kamer in te gaan. Dan moet hij veel van zijn huidige bezigheden opgeven. Naast zijn werk bij een projectontwikkelaar is hij Statenlid van de provincie Utrecht en ook CDA-fractievoorzitter in die provincie. Verder is hij voorzitter van het bestuur van de christelijke school in zijn woonplaats en ook nog eens reserveofficier. Een veelzijdige politicus dus die niet schuwt om zijn mening te delen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Verkiezingen 2021
- Lilianne Ploumen (PvdA) opent aanval op christelijke politici in slotdebat
- 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen
- Het christelijke verkiezingsdebat: dit waren de hoogtepunten
- Volgens Alain Verheij bestaat christelijke politiek niet: "Christenen moeten zich niet blindstaren op abortus en euthanasie"
- Verkiezingsprogramma SGP: pleidooi voor leven, gezin en Nederland
Meer over Verkiezingen 2021 »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

l
als iedere CDA-politicus zo spreekt, zou zelfs ik serieus overwegen om CDA te stemmen !

mooi stuk

succes Derk !