cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 januari 2021 door Piet van Midden

Coronavaccin: Zijn de eersten ook de laatsten?

Het is een vreemde wedstrijd. Wie is als eerste weg bij de start? Niet: wie komt het eerste aan. Ik heb het over het coronavaccin en zijn gebruikers. Nederland ligt bij ‘het prikken’ zo’n beetje op de laatste positie in Europa. Het Vaticaan is nog wat trager, maar dat is een plekje met een status aparte. Bovendien moet het mogelijk zijn in die enorme zalen 1,50 meter van elkaar te blijven. Maar dat terzijde.

Het is duidelijk: Israël ligt met 20 procent gevaccineerden aan kop in de wereld. Gewoon goed georganiseerd. Ik heb me wel groen en geel geërgerd aan berichten in verschillende media dat Palestijnse inwoners geen vaccinatie zou worden aangeboden. Echt onzin. Ze krijgen net als alle Israeli’s een uitnodiging zich te laten vaccineren. Het is Israëls welgemeende eigenbelang dat te doen, want er is geen Joods of Arabisch virus. Maar Hamas in Gaza moet er niet aan denken virusbescherming te krijgen via Israël; en de Palestijnse Autoriteit (PA) ook al niet.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Terwijl de discussie doorgaat over wie als eerste ingeënt mag worden en wie daarna ... zijn er al tientallen mensen gestorven in Amerika en in Europa na ingeënt te zijn met een covid-19 vaccin. Schijnbaar is dat nieuws niet belangrijk voor de nog vele wachtenden in de vaccinatierij! En nog een punt. Overheden en gebruikelijke media hoor je er nauwelijks over, in tegenstelling tot breed uitgemeten nieuws over corona-uitbraken met coronadoden. De Noorse overheid was behoorlijk open trouwens over het vaccinatiedrama daar.