cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Pleidooi voor verbod buitenlandse financiering moskeeën: "Naïviteit over islam moet stoppen"

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat buitenlandse financiering van moskeeën wordt verboden. Ook ChristenUnie en SGP pleiten hiervoor. Naar aanleiding van het onderzoek van een speciale Kamercommissie over ongewenste financiering pleiten de christelijke partijen samen met VVD, PVV, SP en Forum voor Democratie voor een verbod.

De Kamercommissie concludeerde dat verschillende Nederlandse moskeeën geld krijgen uit onvrije landen, in ruil waarvoor ultraconservatief en antidemocratisch gedachtegoed onder jonge moslims wordt verspreid. "Het rapport van de commissie moet ons wakker schudden", stelt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. "Het is absurd wat op dit gebied in ons land gebeurt. De SGP vindt dat de naïviteit over donkere kanten van de islam moet stoppen. Dat geldt ook voor de giftige draak van ondermijning en ongewenste beïnvloeding." Bisschop benadrukt dat hij hiermee ook opkomt voor de islamitische gemeenschap.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"De SGP vindt dat de naïviteit over donkere kanten van de islam moet stoppen.

Goed deze oproep. Onverantwoord dat gedoogbeleid !Een van de donkere kanten van de Islam is de oproep tot Jihad uit de Quran. Dat is haat prediken toelaten. De islam predikt de leer van de Jihad. Dat moet verboden. Moslims kunnen zomaar gegrepen worden door die geest die tot Jihad, tot moord inspireert.

Steeds meer komt men tot inzicht dat de Sjaria en de voorbeeld functie van Mohammed strijdig zijn met de rechten van de mens. STOP naïviteit