cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 januari 2021 door Fred de Vries

Youp had zijn tiende Oudejaarsconference nooit moeten doen

Eén van dé tradities waarin ons kleine kikkerlandje uitblinkt, is het feit dat er elk jaar op de laatste dag een Oudejaarsconference is. Wim Kan deed dat al en is er groot mee gewor-den, Freek de Jonge mocht een aantal keren en Youp van 't Hek is wat dat betreft de absolute koning van deze eeuwenoude traditie, die in 1638 begon met de opvoering van Gijsbrecht van Aemstel.

Het is geen onderwerp dat geschikt is voor dit medium en dit mag onder christenen nooit hardop worden gezegd, maar ik ben groot fan van Youp. Eerlijk gezegd leen ik hier wel eens wat van hem, zij het ietwat verbasterd. Waarschijnlijk fronsen er op dit ogenblik in verschrikte stand vele wenkbrauwen, vinden sommigen van u dat ik me direct moet in-schrijven voor een twaalfstappen tellende bevrijdingspastoraat.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Voor mij onbegrijpelijk dat een christen de smerige opmerkingen en Godslasterlijke taal van genoemde cabaretier kan aanhoren, laat staan erom kan lachen. Ik prijs me gelukkig dat ik wat dat betreft een cultuurbarbaar ben.